Isaran stanga
Isaran dreapta
În categoria:
Urmariti-ne
Curs valutar
  • EuroEUR: 4.6552
  • USDUSD: 3.7813
Parteneri

Metropola 140x100

News Bv

Rock FM

Kiss FM

Magic FM

Stiri si evenimente

Taxele și impozitele locale rămân la același cuantum și în 2019. Proprietarii clădirilor istorice ar putea fi puși la plată, dacă nu își renovează fațadelePrimăria Brașov a lansat în dezbatere publică proiectul privind stabilirea taxelor și impozitelor pentru anul viitor. Propunerea prevede același nivel al taxelor și impozitelor ca și în anul 2018. Singura modificare din acest proiect îi vizează însă pe proprietarii clădirilor monument istoric, care în prezent sunt scutiți de la plata impozitului pe clădiri.

 

Salariul mediu nominal net a crescut la Brașov cu 161 de lei
În luna decembrie 2017 față de luna decembrie 2016, în Regiunea Centru cea mai mare creștere a câștigului salarial mediu net a înregistrat‐o județul Brașov cu 17,9%, iar cea mai mică creștere a înregistrat‐o județul Alba cu 3,6%.
Câștigul salarial mediu nominal brut la nivel național în luna decembrie 2017 a fost cu 6,8% mai mare decât în luna precedentă și cu 12,4% mai mare decât în luna decembrie 2016. Câștigul salarial mediu nominal net la nivel național în luna decembrie 2017 a fost de 2.629 lei, în crestere fata de luna precedenta cu 165 lei (+6,7%) , și cu 11,7% mai mare decât în luna decembrie 2016.

 

Insolvența companiei Signature Real Estate SRL se judecă în această săptămânăTribunalul Brașov va judeca, în această săptămână, cererea de insolvență depusă de Marian Schwartz, directorul companiei Sinaia SA. De altfel, în ultimele săptămâni, Efraim Kandinov, CEO-ul Signature Real Estate, a încercat să vândă prin licitație terenul pe care urma să se construiască proiectul rezidențial pentru a recupera suma cu care investitorul Avi Zikry a împrumutat compania.

 

Alphaville Arena, un proiect de 22 de milioane de euro, se construiește pe o parte din terenul fostei fabrici Fartec BrașovDezvoltatorul complexului rezidențial Alphaville din Brașov a demarat construcția a cinci blocuri de locuințe pe o parte din terenul fostei uzine Fartec Brașov. Pentru că proiectul se află în apropierea Stadionului Tineretului, ansamblul rezidențial care va cuprinde aproximativ 362 apartamente, 362 boxe și 365 locuri de parcare se va intitula Alphaville Arena.

 

2 miliarde de lei pentru „Prima Cas㔠în 2018. Dobânda maximă a fost redusă la 2%
Plafonul alocat al garanțiilor care pot fi emise pentru anul 2018 în cadrul programului „Prima casă” însumează 2 miliarde lei, potrivit unei Hotărâri aprobată în ședința de astăzi a Guvernului. Principalele schimbări vizează reducerea marjei maxime de dobândă de la 2,50% la 2%, în scopul uniformizării nivelului costurilor totale ale tuturor categoriilor de finanțări care pot fi acordate în cadrul programului Prima Casă, eliminarea utilizării valorii de reîntregire a plafonului (revolving) pentru emiterea de garanții în anul 2018, clarificarea principiilor de realocare către finanțatori a rezervei rămase nealocate din plafonul anual, precum și simplificarea procedurii de radiere în situația respingerii cererii de plată a creditului garantat în cadrul programului.